Ensimmäinen projekti

Tulikokeena oli kahden yksiön yhdistäminen. Saimme valita kahdesta pohjasta mistä lähdemme liikkeelle. Kuukauden olin ehtinyt olla koulussa, ja meidät pistettiinkin jo kunnon työn touhuun!
En aluksi oikein tiennyt mistä edes lähteä liikkeelle, mutta pala palalta alkoi hahmottua, mitä oikeastaan voi tehdä. Ensimmäiset pari viikkoa meni melkeinpä vain idea-kuvien haussa sekä pähkäilyssä; mitä ihmettä voin tehdä pohjan kanssa?

Ajauduin lopulta tekemään kolme eri pohjaratkaisua, joita kolmas oli lopulta mielessäni edes tyydyttävä. Kun aloin kokeilemaan huonekalujen sijoittelua, aloin yhä enemmän pitämään valinnastani. Aloittelijana tässä vaiheessa puuttui minkäänlainen oma kokemus, joten olin hyvin epävarma. Tekemällä se kuitenkin hahmottui!

Alkutilanne oli tämä. Kerrostaloasuntojen yhdistäminen olisi mahdollistanut kaksi sisäänkäyntiä, mutta päätin jo alkuvaiheessa asunnon tarvitsevan vain yhden. Siinä sitten pähkäiltiin kumman valitsen, sillä se ratkaisisi koko pohjan.

Ensimmäinen piirros ja näkymiä vapaalla kädellä. Nopeat luonnostelut ovat käteviä kokonaiskuvan hahmottamisessa. Tässä pohja on vielä vasemmanpuoleisen oven testailua.

Päädyin lopulta oikeanpuoleiseen oveen. Näin sain avaramman asunnon, jossa kylpyhuone on omassa mukavassa lokosessaan.

Aksonometria

Aksonometriassa eli yhdensuuntaisprojektio. Siinä suorat ovat suoria samassa linjassa, eikä se pysy realistisessa perspektiivissä kuten vaikka yhden pisteen perspektiivi. Joillekin se oli vaikeaa, mutta minä itse pidin sen väkertämisestä.

Aloittelin seinien nostamista.

Tekeminen oli ihan mukavaa! Piti olla hyvin tarkka, koska pienikin virhe tarkoitti uudelleen aloittamista.

Valmis näkymä. Kokeilin myös värittämistä.

Työnäkymää pöydältä.

Valmis työ


Työ seinällä ajallaan! Myös leikkauskuvat näkyvät plakaatilla.

Kommentit

Suositut tekstit