Esteetöntä elämää

 Itäisen siiven esteettömyys

Esteettömään taloon sain mallin lapsuudenkodistani. Vanhempani ovat ikääntyviä, ja uusia ratkaisuja pitäisi jo alkaa nopeasti keksimään.

Isoon taloon, joka on moniosainen, oli mielenkiintoista keksiä esteettömiä ratkaisuja. Kahden huoneen nostaminen samalle tasolle muun talon kanssa oli tehtävä, koska vanhassa 20-luvun talossa oli kynnyksiä kaikkialla.

Kohteeseen haluttiin uusi WC-tila päämakuuhuoneen yhteyteen alakertaan, sekä enemmän tilaa kulkea rollaattorilla. Tekohetkellä asia ei vielä ollut ajankohtainen, mutta ajan saatossa tarvetta varmaan tulisi. Tilaan haluttiin myös uusi tapetti, kun 80-luvun tapetit alkoivat pistämään jo asukkaiden silmään.

Lopputulos

Päädyin metsämäiseen tapettiin, koska kummatkin asiakkaat nauttivat luonnosta. Kukkaisuudesta he eivät välitä, mutta puut tapetissa miellyttivät heitä. Lattia on lakattua mäntyä, jota oli jo alkuperäisessä asunnossa, ja sama tyyli haluttiin pitää. Ruskeat ja lämpimät sävyt olivat myös keskeisiä. Erillinen istumapaikka TV:n katseluun estää sulhasen tielläolemisen vaimoltaan.


Pieni WC-tila makuuhuoneen perällä tuo helpotusta elämään. Ei tarvitse enää kävellä 90-neliöisen talon toisesta päästä toiseen, kun hätä makuuhuoneessa iskee.Kommentit

Suositut tekstit